Over Dialogen met opa’s uil. Boekvoorstelling van de nieuwe roman van Jan Van Raemdonck

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 12 nov
    inLokeren

    Vrijwilligerswerk in een weeshuis in Zambia, een les in schoonheid, vreugde en bescheidenheid

    Mieke Bombay heeft tijdens haar reizen in zuidelijk Afrika haar hart verloren, zoveel is zeker. De laatste 11 jaar spendeerde ze met haar...
  2. 12 dec
    inLokeren

    Dialogen met opa’s uil. Boekvoorstelling van de nieuwe roman van Jan Van Raemdonck

    Kan een uil praten? En wat heeft de asbak van zijn opa hiermee te maken? Jan Van Raemdonck houdt ons in zijn nieuwste roman een spiegel v...
  3. 18 feb
    inLokeren

    Paul van Ostaijen. De dichter die de wereld wilde veranderen.

    Paul van Ostaijen werd amper 32 jaar, maar zijn biografie telt wel 900 bladzijden. Schrijver en biograaf Matthijs de Ridder doet meer dan...
Toon alle activiteiten
12 dec
Lokeren - Parochiecentrum Sint-Anna-Heirbrug # 9204

Dialogen met opa’s uil. Boekvoorstelling van de nieuwe roman van Jan Van Raemdonck

Kan een uil praten? En wat heeft de asbak van zijn opa hiermee te maken? Jan Van Raemdonck houdt ons in zijn nieuwste roman een spiegel voor van onze huidige maatschappij, waarin verandering de regel is. Een roman met een mooie hommage aan zijn opa én zijn grootmoeder.

Jan Van Raemdonck, pastoor in Zele (voorheen Lokeren), is historicus en theoloog, auteur van een boek over de Kerk, twee boeken over de Franse missionaris Charles de Foucauld, acht romans en vijf kinderboeken.

donderdag 12 december 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Van palmzondag 1998 tot begin december 2008 was de huidige pastoor van Zele, Jan Van Raemdonck, herder op de Heirbrug en in Doorslaar (het laatste jaar ook op de Oudenbos). Hier heeft hij ontdekt dat hij romans kan schrijven. De achtste roman is ondertussen van de persen gerold.

Een stenen uil, die zijn opa vroeger als asbak gebruikte, brengt zijn in 1973 15-jarige Jan van de wijs. Plotseling begint de roofvogel ernstige vragen te beantwoorden en kan hij het niet nalaten over elke levensfase zijn wijze inzichten te ventileren. Talrijke sociale kwesties passeren de revue. Meerdere prangende topics komen aan bod. Ook geloof komt ter sprake. Zou het toch waar zijn dat er een tijd bestond waarin de uilen spraken?
In deze deels autobiografische roman laat de auteur zijn fantasie de vrije loop. Het is een hommage aan zijn grootmoeder, die een eenvoudige, hartelijke en zeer wijze vrouw was. Tegelijk houdt de roman een spiegel voor aan onze huidige maatschappij, waarin verandering de regel is.
Ongetwijfeld wordt het een boeiende avond! U komt toch ook?
Van harte welkom!

Meer info bij Frans De Smedt (tel.09.348 0278)
e-mail: de.smedt-bosch@telenet.be

 

                                                 

 

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Labels: boekvoorstelling