Over Allemaal Brel ! Een muzikale liedjesvoorstelling rond het oeuvre van Jacques Brel

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

27 feb

Allemaal Brel ! Een muzikale liedjesvoorstelling rond het oeuvre van Jacques Brel

In De canon van Vlaanderen neemt Brel een prominente plaats in. Met de Vlamingen, aldus de canon, onderhield de Brusselse chansonnier een complexe verhouding. In Vlaanderen, waar het Frans lang chiquer klonk dan het Nederlands, lag Brels satire gevoelig. Toch veroverde de Franstalige zanger met West-Vlaamse roots de harten met Le plat pays en Marieke.
Brels liedjes zijn inmiddels door een massa grote namen en in een heleboel talen vertolkt.

In Allemaal Brel brengen Jan Straus (piano) en Kris Steenackers (zang) ruim een uur lang de sfeer van de revues van Jacques Brel. Als twee geboren entertainers praten ze de nummers aan elkaar in een show die gemaakt is voor elk podium: van huiskamer tot cultureel centrum.
Brel staat voor intensiteit en energie, maar ook voor intimiteit en breekbaarheid.
 

Die uitersten en alles daartussen raken Kris en Jan aan tijdens de voorstelling: ze brengen Brel op hun manier – soms dicht bij het origineel, dan weer met een creatieve twist en een streepje humor.
Kortom, Allemaal Brel is een avond kwalitatieve muziek met een vleugje theater en vooral: gezelligheid!
Wij kijken er naar uit om samen met u te genieten!
Na de voorstelling wordt een drankje aangeboden om na te genieten van de muzikale avond.
 

Deze muzikale avond is een samenwerking met Markant Lokeren.

 

Wanneer en waar? Dinsdag 27 februari: welkom vanaf 19.30 uur, start om 20 uur stipt in de Torenzaal (Torenstraat 1) in Lokeren.
Voor deze avond vragen we iets meer inkom dan gewoonlijk:

Leden: 20 euro /25 euro niet-leden.Opgelet! Op vraag van het cultureel centrum dient er vooraf te worden ingeschreven. Praktisch: inschrijven vóór 20 februari bij de voorzitter Frans De Smedt

E-mail de.smedt-bosch@telenet.be  of gsm 0474 86 09 27
Uw inschrijving is definitief na overschrijving van het betreffende bedrag en met vermelding “Brel + aantal personen (lid/niet-lid)” op de rekening van het Davidsfonds Lokeren: BE15 7330 2288 2330.

dinsdag 27 februari 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Labels: Kunst & CultuurMuziekLezinglezingCultuurregio Waasland